2011. április 6., szerda

Farmer... a megunhatatlan!


Közhely, hogy a farmer soha nem megy ki a divatból, főleg, ha ékszerként is hordható. Ez az egyik talán legegyszerűbb, de annál nagyszerűbb fülbevaló a világon. Alig van vele munka, bár egy jó fél órát rá kell szánni, de igazán egyedi, egyéni, és tuti nem jön szembe az utcán. Imádom...szettben is. :)

Szükséges dolgok: 1. ragasztópisztoly, 2. hurkos szerelőpálca, 3. ragasztható strassz, 4. fülikampó, 5. olló, 6. farmer anyag.


1. lépés: A farmerből vágunk egy kb 2 cm x 10 cm-es darabot. Az egyik végére pöttyentünk egy kis ragasztót, majd elkezdjük szorosan felcsévélni az anyagot, olykor megragasztózva. Lehetőleg NE égessük meg a kezünket a pisztollyal, mert fááááj. Hurkapálca segítségével még könnyebb a helyzet, de ügyeljünk a szorosságnál, hogy a végén ki kell húznunk belőle a pálcát. Csévéljük a textil végéig, majd azt is ragasztóval zárjuk le. Csináljunk 3 ugyanilyet. Ha megvagyunk, vágjuk ketté a göngyöleget, lehetőleg egyforma méretűre. :) Járjunk így a többivel is. Az én virágomhoz 6 db, kb 1 centis csiga kellett.
-Technokol, vagy egyéb erősebb ragasztó is megfelel, de nem kell az egész anyag felületét bevonni a ragaccsal, mert másként nem lehet vágni.


2. lépés: A textilt fordítsuk meg, és a fonákjára ragasszuk fel a strasszt. Kezdjük el köré erősíteni a szirmokat úgy, hogy nyomunk egy adag ragasztót az alapra, és beleültetjük a szirmokat. A szirmok oldalára is nyomhatunk egy leheletnyit, ha van még kedvünk pepecselni, bár tagadhatatlanul erősebb lesz. Igazgassuk be a szirmokat.


3. lépés: Vágjuk körbe a virágot. Hajlítsuk meg kissé a szerelőpálca egyenes végét, hogy nagyobb felületen tudjon a ragasztóba tapadni. Nagyobb adag ragasztó, a szélekre is, gyorsan bele nyomjuk szerelőpálcát, és egy a textil darabot színével felfelé. Jól összenyomjuk. A hézagokat érdemes beragasztózni, így nem kezd el fesleni sem az anyag. Végezetül rátesszük a fülikampót, és kész is! 



Ha kedvünk szottyan tovább bíbelődni, ugyanilyen módon készíthetünk nyakláncot, karkötőt is... mert párban szép az élet! :)

Jó alkotást!

Címkék: , ,