2010. április 14., szerda

Biztosítótű- újragondolva

Biztosítótű - méghozzá fülbevalónak. Mindenkinek ajánlom, hogy térjen kicsit el a megszokott használatától! Egyszerű, gyors, könnyen variálható, szuper!

Miután felfedeztem, hogy mennyi mindenre fel lehet használni, például az ékszerkészítésben, azóta már egész szetteket alkotok belőlük, aztán rájöttem, túl gyorsan fogy, így a környező üzletekben felvásároltam szinte az összes biztostűt.

Mutatom a legegyszerűbb fülbevaló elkészítést, amit biztostűből ki lehet hozni… még egyszer mondom, a legegyszerűbbet, mert itt is, mint más kreatív agyban, csak a fantázia szabhat határt.

Íme:


Szükségeltetik:


1. lépés:

A csípőfogóval levágjuk a bezárt biztosítótű végét a kép alapján. Persze igény szerint csípjük le, de érdemesebb a kapocs előtt levágni a végeket, mert, ha visszacsavarjuk a végeket, eleve rövidebb lesz az a rész, amire fűzhetünk.



2. lépés:

Az egyik szárra húzzuk rá a kiválasztott gyöngyünket. Én itt egy fekete alapon kékes-zöldes-sárgás színben játszó gyöngyöt választottam. Olyan egyszerűek és annyira különlegesek. Visszatérve… ha felhúztuk a gyöngyöt, a kúpos fogóval tekerjünk kifelé egy hurkot. Járjunk el a másik szárával is ugyanígy.



3. lépés:

A másik füli résszel tegyük meg ugyanezeket a lépéseket. A készített hurkokba még tovább illeszthetünk láncdarabokat, szerelőpálcára húzott gyöngyöket, satöbbit.


4. lépés:

Nyissuk ki kissé a fülikampó hurokját a csőrős fogóval, és akasszuk bele a biztosítótű középső (gyári) hurokját.



5.lépés:

Ha van szerelőkarikánk, tegyünk bele egyet-egyet, mert ezáltal mozgékonyabb lesz, így kényelmesebb a viselete. Zárjuk össze a karikát, és próbáljuk fel!



Jó alkotást!



Címkék: , , , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal