2010. április 5., hétfő

Az igazán egyedi cipellő

Fogadjunk, hogy tíz emberből nyolc szeretne igazán egyedi, személyre szabott csukát, amire mindenki rácsodálkozik, és főként, amit mindenki irigyel Tőle. Semmi extra nem kell hozzá, csupán egy vászoncipő, B-s ceruza -(fekete cipő esetén kréta, vagy fehér színes ceruza), tetszőleges színű alkoholos filc (ek), és esetemben ezüstszínű gyöngy toll -(minden hobbiboltban, rengeteg színben kapható, ára 800-1000 Ft között mozog. Használata nagyon egyszerű, tetszőleges nagyságú „gyöngyöt” nyomhatunk vele papírra, fára, üvegre, bőrre, textilre. Száradási ideje 24 óra, 30°C-on moshatjuk dörzsölés nélkül).
Végül pedig a fantáziád nélkülözhetetlen! Itt aztán szárnyalhatunk a minták, alakzatok, díszítések módjai közt. Lehet strassz, hímzőfonal, gyöngy, flitter, szegecs, vasalható levonó, de játszhatunk a cipőfűzők színével, anyagával, fűzési technikáival is. Mindez csak kedv és stílus kérdése az egész.


1. lépés: A cipőből húzzuk ki a fűzőket, így könnyebb a cipőt forgatni, és véletlenül sem kenjük össze.


2. lépés: Ceruzával rajzoljuk fel a kiválasztott részekre a mintánkat. Én jobban szeretem az egyszerű, de nagyszerű dolgokat, így maradtam a nonfigunál, a „csak úgy” rajzolt stílusnál. Ha a ceruza vonal nem sikerült túl jól, bátran radírozz, bár a radírozást nem minden textil engedi vagy bírja. Ha végképp nem sikerül radírozni, a nedves mosószeres szivacs segít eltüntetni az oda nem illő vonalat. Ez esetben viszont hagyjuk megszáradni a textilt, mielőtt elkezdjük a filccel kifesteni a mintát.


3. lépés: A ceruzával megrajzolt mintát húzzuk, illetve színezzük ki az alkoholos filccel.


4. lépés: Ne legyünk szerények, elvégre a mi művünk a dekor, így írjuk rá a nevünket az aljára. Én a cipő talpára írtam. :)


5. lépés: Ha használunk gyöngytollat, csak akkor kezdjük azt használni, ha már többet nem alakítunk, korrigálunk a mintán, mert a gyöngyözés után ez már nem könnyű feladat, hiszen kenődik a festék.

6. lépés: Hagyjuk megszáradni a gyöngyöket egy napig.

7. lépés: Végezetül pedig nincs más dolgunk, mint hogy kiválasszuk a nekünk tetsző fűzési módot, és azt követve befűzni a cipőnket! Villoghatunk is az új cipellőnkben!


És tádááám: ilyen lett az én csukám.






Jó alkotást! A kreativitás legyen Veletek!


Címkék: , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal