2011. március 28., hétfő

Viaszolt szál tartó




Sokáig tároltam a viaszolt szálaimat zacskóban, spulnira tekerve, külön tasakokban, dobozban, Isten tudja még miben, a végén már csak szimplán egy zacskó volt méltó helyük. Jó volt benne turkálni, na, de mindig szétszedni, berakni, zsupsz a szekrénybe, aztán, ha előkerültek csak szenvedtem velük a gabalyodástól. Nem is túl szép megoldás, az biztos. Éppen kifogyott az egyik fűszertartóm, és mielőtt valamit kidobok, rendszerint gondolkodóba esem, mire lehet még jó, hogyan használhatom fel. A kupak adta magát... viaszolt szál, üvegcse és az ő pár lyukú fedele... tökéletes. Gyors délutáni DIY.
Erre mind szükségünk lesz: viaszolt szálak, fűszeres üvegcse (Lidl-ből).

1. lépés: Mivel a címke sajnos elég ragaszkodó volt, így kénytelen voltam beáztatni egy jó félórára. Aztán rájöttem, hogy a ragasztó rajta még ragaszkodóbb volt, mint gazdája, a papír. Kapirgálni kellett...

Amíg ázik az üvegcse, addig vágjuk le a kupak hajtható tetejét. A sniccer nagyon könnyen végigszalad a műanyagon. Ha vastagabb zsinórokat szeretnénk benne tárolni, akkor a másik oldalt (is) vágjuk le.

Az üvegcse leázott, tetőt leszedtük, ideje díszíteni. Mivel sajnos nem volt sok időm, csak feldobtam egy matricát. Persze számtalan módon lehetne díszíteni... csak még nem fogytak ki a hasonló fűszereseim. :) 
Következőképpen összefogjuk a szálakat, hogy kb 10 cm lemaradjon, az megy majd a kupakba. A maradékot pedig lazán ujjainkra csévéljük, és berakjuk az üvegbe. A tetőn áthúzzuk a szálakat, és rácsvarjuk a kupakot.

Kis helyen elfér, praktikusabb alig lehetne, kedvünk szerinti lehet, és kis milliót csinálhatunk belőle. Feltett szándékom csinálni a flittereknek, gyöngyöknek, gumiknak...

 Kicsit elegánsabb megoldás gyanánt előszedtem, a régi régi régi só(?)tartót.. mondanom sem kell, mérföldekkel jobban mutat. :)



Jó alkotást! A kreativitás legyen Veletek! :)

Címkék: , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal